Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@04:34:08 GMT

عزت الدوری؛ داستان تکراری مرگ مترسک بعثی

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۲۲۹۴۳

عزت الدوری؛ داستان تکراری مرگ مترسک بعثی

بغداد – ایرنا – قصه مرگ و زندگی عزت الدوری معاون سابق صدام دیکتاتوری سابق حاکم بر عراق بعد از اعلام مرگ او و تکذیب مجدد آن، این روزها دیگر تبدیل به بی مزه ترین سوژه های خبری در عراق از دیدگاه افکار عمومی این کشور شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این چهره فرتوت مبتلا به سرطان خون که 30 سال از عمرش را در خدمت رژیم مخوف بعث صرف کرد و در طول 15 سال گذشته، یکی از عوامل مدیریت عملیات تروریستی در این کشور محسوب میشده، برای چندمین بار در سنوات اخیر، طی روزهای اندک گذشته، خبر مرگ او باز رسانه ها را به خود مشغول کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عزت ابراهیم الدوری متولد 1942 است. وی نتوانست از پس تحصیلات بر آید و ترک تحصیل کرد. در دهه 60 قرن گذشته میلادی که حزب بعث، رویکرد سیاسی خود را به سوی خشونت تغییر داد، به همراه عده ای از آنهایی که در بغداد به نام 'اراذل و اوباش' شناخته می شدند و صدام یکی از آنها بود، به تشکیلات مسلح بعثی ها پیوست.
این چهره بواسطه خشونت، قساوت و گوش بفرمانی محض که از مسوولان بالادست خود نشان داد، به همراه مجموعه اراذل و اوباش داخل حزب بعث توانست، به مدراج عالی این حزب برسد و با تبعیت از صدام، همه نیروهای موسس این حزب را کنار بزند.
عزت الدوری حتی در اوج اقتدار حزب منحله بعث در عراق، یک نیروی ذلیل و تابع صدام شناخته می شد تا جایی که جوک ها و نکته های خنده دار فراوانی در عراق پیرامون این چهره در فلکلور عراق شکل گرفته بود.
الدوری بعد از سقوط رژیم صدام، در فهرست 55 نفره تحت تعقیب نیروهای آمریکایی، شماره 6 را داشت و در بین 5چهره فراری این فهرست، او به خاطر اخبار ضد و نقیضی که پیرامون مرگ و زندگیش منتشر شد و همچنین نقش او در عملیات تروریستی داخل عراق، بیشترین توجه رسانه ها را معطوف خود کرده بود.
نیروهای امریکایی نیز مبلغ 10 میلیون دلار پاداش نقدی برای هرکس که از محل اختفای این چهره، خبری بدهد یا قتل او، تعیین کرده بودند.
بر اساس یک گزارش از فهرست 55 نفر تحت تعقیب آمریکا، 5 تن اعدام شده اند که مهمترین آنها صدام دیکتاتور سابق حاکم بر عراق بوده و 5 نفر در درگیری کشته شدند که برجسته ترین آنها، دو پسر صدام (عدی و قصی) بودند.
از بازداشت شدگان 8 نفر در حین زندان درگذشتند که مهمترین چهره آنان 'طارق عزیز' وزیر خارجه سابق صدام بوده و 16 نفر دیگر نیز توسط نیروهای آمریکایی قبل از ترک اراضی عراق در 2011 آزاد شدند.
عزت الدوری در میان چهره های رژیم سابق، به خاطر موقعیتی که درحزب بعث تا قبل از 2003 داشته و بعد از آن، در مدیریت عملیات تروریستی و خصوصا رهبری گروه تروریستی 'نقشبندیه' و همچنین همپیمان شدن با القاعده و داعش داشته، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
گفته می شود الدوری با دولت های عربی منطقه روابط نزدیکی دارد، برای همین یک بار گفته می شود که در امارات به سر می برد و گاهی در عربستان مقیم و بعضی مواقع در اردن و گاهی نیز در سوریه (قبل از ناآرامی های سوریه) دیده شده و اکنون که دوباره خبر مردن او منتشر شده گفته شده است که در یکی از بیمارستان های تونس جان باخته است.
آنچه پیرامون مرگ و زندگی عزت الدوری بر سوالات و ابهامات می افزاید اینکه گزارش هایی وجود دارد که حاکیست آمریکایی ها در برهه هایی توانسته اند، او را دستگیر کنند و سپس به طرز مشکوکی او را آزاد کرده اند.
اکنون این سوال مطرح است که زنده ماندن این تنها بازمانده بعث که ضعیف ترین عنصر از حیث شخصیتی در داخل این حزب است، با خواست آمریکایی ها و براساس یک طرح تعریف شده صورت گرفته تا همیشه سایه این مترسک خشونت بر سر عراق سنگینی کند؟
خبرهای مرگ عزت الدوری که اصولا قبل از سقوط رژیم صدام به دلیل بیماری سرطان خون، از انجام وظایف اداری موکله عاجز بود از نکات جالب توجه درباره این چهره شبح گونه است.
براساس خبرهایی که درباره این چهره منتشر شده و خبرنگار ایرنا آن را دنبال کرده مشخص شده است که در طول 15 سال گذشته حداقل 5 بار مرگ این چهره مرموز بعث اعلام شده است:
- در 12 نوامبر 2005 (21 آبان 84) حزب منحله بعث در بیانیه ای اعلام کرد که عزت الدوری در 11 نوامبر 2005 (20 آبان 84) درگذشت و به جای او، 'عبدالقادر طلب الدوری' از اعضای برجسته حزب منحله بعث جایگزین شده است.
- در 2 فوریه 2012 (13 بهمن 90) خبرگزاری کرد زبان 'خندان' نزدیک به 'برهم صالح' از اعضای سابق حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق و رهبر فعلی گروه تازه تاسیس ائتلاف دمکراسی و عدالت، مرگ الدوری را اعلام کرد و گفت که 'صلاح مختار' سردبیر سابق روزنامه الجمهوری ارگان حزب بعث جایگزین وی شده است.
- در 7 آوریل 2015 (18 فروردین 94) 'رائد الجبوری' استاندار وقت صلاح الدین مرگ عزت الدوری را در جریان درگیری در ارتفاعات حمرین در شمال تکریت مرکز استان صلاح الدین اعلام و حتی گفته شد که جسد او به بغداد منتقل شد و قرار شد که سفارت آمریکا روی آن آزمایش DNA انجام دهد که هنوز تکلیف آن نامعلوم است.
- در 2 فوریه 2016 (13 بهمن 94) خبرگزاری ها به قتل رسیدن عزت الدوری را در جریان عملیات آزادسازی شهر موصل در منطقه ای مابین استان نینوا و مرز سوریه در شمال عراق اعلام کردند.
علاوه بر آن در طول این مدت نیز چند بار دستگیری الدوری اعلام شده و حتی عکس هایی از او در حین دستگیری منتشر شد.
-دستگیری الدوری در 2004 و 2008 توسط نیروهای آمریکایی در شهر الدوره زادگاهش و همچنین ارتفاعات حمرین و سپس آزادی او به بهانه اینکه او را نشناخته بودند و چندی بعد، تصویری از او در بین دستگیرشدگان منتشر شد و گفته شد که فرد موجود در تصویر عزت الدوری است اما آمریکایی ها کل قصه دستگیری و آزادی او را تکذیب کردند.
عزت الدوری تاکنون در چند مورد در نوارهای ویدئویی ظاهر شده تا مرگ خود را تکذیب کند در عین حال در هربار ظهور، نظام جدید حاکم بر عراق را تهدید به عملیات گسترده تروریستی و بازگشت مجدد بعثی ها به قدرت کرده است.
بیانیه تصویری عزت الدوری در جریان اشغال موصل در 1 ژوئن 2014 (20 خرداد93) که از تروریست های داعش حمایت کرد و نوار ویدئویی در 6 اوریل 2016 (18 فروردین 95) که نظام جدید حاکم بر عراق را تهدید و وعده بازگشت بعثی ها را به قدرت داد، برجسته ترین این نوارهای تصویری هستند.
عزت ابراهیم الدوری در چند مورد نیز نوارهای صوتی از خود، به مناسبت سالروز تاسیس حزب منحله بعث منتشر کرده که در یک مورد آن گفته شد که در امارات ضبط شده و دولت عراق به دولت ابوظبی در این خصوص اعتراض کرد.
همچنین گزارش هایی در دست است که نشان می دهد تعدادی از رهبران سیاسی موجود در صحنه سیاسی عراق در طول سنوات اخیر با عزت الدوری دیدار کرده اند که مهمترین این چهره ها 'ایاد علاوی' معاون رییس جمهور عراق است که در 2007 با جناح عزت الدوری در حزب منحله بعث، در حضور نیروهای آمریکایی دیدار کرد بدون اینکه مکان این دیدار را فاش کند.
همچنین 'حسن العلوی' نماینده سابق پارلمان و چهره های سابق حزب منحله بعث نیز در 9 اسفند 95، نامه ای را منتشر کرد و مدعی شد که عزت الدوری از طریق واسطه برای او ارسال کرده و پیرامون حل مشکلات عراق از طریق سیاسی سخن گفته بود.
برخی از این نامه به مثابه تغییر رویکرد عزت الدوری در دوران پساداعش دانستند اما عده ای نیز نسبت به اصل نامه ابراز تردید کردند و گفتند که حسن العلوی به دلیل حسن نیتی که دارد، به دست بعثی ها بازی خورده است.
گفته می شود که حتی عزت الدوری در 10 نوامبر 2012 (20 آبان 91) در نشستی با اعضای حزب منحله بعث بدون اطلاع دولت عراق، در بغداد شرکت و سپس دو روز بعد از طریق فرودگاه اربیل، عراق را به مقصد عربستان سعودی ترک کرده است.
این خبر را 'سامی العسکری' از اعضای برجسته حزب الدعوه اسلامی و نماینده سابق پارلمان عراق در همان تاریخ اعلام کرد و در رسانه های عراق منتشر شد.
دو روز قبل نیز برای پنجمین بار، خبر مرگ الدوری در یکی از بیمارستان های تونس اعلام شد و گفته شد که 'رغد' دختر بزرگ صدام پیام تسلیت برای خانواده الدوری فرستاده اما 24 ساعت بعد این خبر نیز تکذیب شد.
در حالی که توجه نشان دادن به قصه مرگ و زندگی عزت الدوری در سطح رسانه ها خصوصا رسانه های عربی منطقه بیشتر مورد توجه قرار می گیرد، افکار عمومی عراق دیگر اهمیتی برای این مترسک نامیرای بعثی قائل نیست و اگر هم نامی از آن می آورد بیشتر برای ایجاد لحظاتی شاد و مفرح و درنگی خندیدن است!
با این وجود، کارشناسان معتقدند که حزب منحله بعث و برخی قدرت های منطقه ای و بین المللی همچنان از مرده یا زنده این گونه چهره ها برای پیشبرد پاره ای اهداف و برنامه های خود در عراق بهره می برند به ویژه که هنوز در داخل عراق، پاره ای جریان ها می کوشند برای رسیدن به برخی امتیازات، سرنوشت خود را به بعثی ها گره بزنند و دوباره ملت عراق را مستعد بالا رفتن از نردبان حزب بعث کنند.
خاورم *353*380*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي عزت الدوري حزب بعث آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۲۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟

غزال زیاری- اکثر مردم حداقل سالی یک‌بار سرما می‌خورند و درنتیجه سرماخوردگی یکی از رایج‌ترین تجربیات انسانی به شمار می‌رود؛ اما حالا این سؤال مطرح است که در تاریخ هوموسپینس (انسان خردمند)، اولین بار انسان‌ها از چه زمانی دچار سرماخوردگی شده‌اند؟

پاسخ دادن به این سؤال کار سختی است؛ چراکه ویروس‌های متعدد و زیادی باعث ایجاد سرماخوردگی می‌شوند و از سوی دیگر، تعداد کمی از این ویروس‌ها در بقایای انسانی باقی می‌مانند؛ اما قدیمی‌ترین شواهد باستان‌شناسی انسان‌ها، حکایت از آن دارد که برخی از اولین انسان‌های هومو سپینس متعلق به حداقل سیصد هزار سال پیش با سرماخوردگی دست‌وپنجه نرم می‌کردند.

سرماخوردگی چیست؟

"سرماخوردگی" اصطلاحی کلی برای گروهی از عفونت‌های تنفسی است که معمولاً در افرادی با سیستم ایمنی سالم، به‌صورت خفیف بروز می‌کند. راینوویروس‌ها، کرونا ویروس‌ها و ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) اغلب باعث ایجاد سرماخوردگی می‌شوند و قبل از اینکه این پاتوژن‌ها بین انسان‌ها گسترش پیدا کند، احتمالاً انسان آن‌ها را از مهره‌داران دیگر دریافت کرده‌ است.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس فرگشتی دانشگاه کالیفرنیا دراین‌باره توضیح می‌دهد: «زندگی در مجاورت حیوانات راه ساده‌ای است که انسان را در معرض مکرر ویروس‌های جدید قرار دهد و همین می‌تواند منجر به تبدیل‌شدن این ویروس به یک ویروس بومی انسانی شود.»

انتقال ویروس‌ها از حیوان به انسان؟

معمولاً در صورت انتقال ویروس حیوانی به بدن انسان، این ویروس نمی‌تواند باعث ایجاد عفونت شود؛ چون با بدن میزبان جدیدش سازگار نیست. بااین‌حال، گاهی یک ویروس مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب را برای جهش موفق و حتی انتشار در بین انسان‌ها در اختیار دارد؛ مثلاً ویروس‌های کووید-۱۹ و آنفولانزای خوکی به همین شکل پدید آمده‌اند.

دانشمندان فرضیه‌های متعددی درباره زمانی که ویروس‌های سرماخوردگی برای اولین بار شکوفا شدند، مطرح کرده‌اند و جالب اینجاست که شروع آن‌ها در نقاط بسیار متفاوتی از جدول زمانی انسان قرار می‌گیرد. تعدادی از محققان بر این باورند که انتقال ویروس‌ها از حیوانات به انسان، در طلوع تمدن بشری (بین ۵ هزار تا شش هزار سال قبل) صورت گرفته؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در محله‌های نزدیک به هم را آغاز کردند؛ بدین ترتیب پاتوژن‌ها راحت‌تر می‌توانستند پخش شوند و در آن زمان، انسان‌ها شروع به پرورش حیواناتی مملو از ویروس نمودند.

البته که همه دانشمندان موافق این فرضیه نیستند.

فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس محاسباتی دانشگاه کالج لندن بر این باور است که جمعیت‌های شکارچی-گردآورنده که به کشاورزی نمی‌پرداختند، از طریق شکار در معرض ویروس‌های حیوانی قرار می‌گرفتند. شکارچیان از قبل از انسان‌های خردمند هم وجود داشته‌اند (مثلاً در گونه‌های انسان‌تبار منقرض‌شده‌ای مثل انسان‌های راست‌قامت (Homo erectus) که اولین بار ۲ میلیون سال پیش ظهور کردند). بالوکس معتقد است که ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول فرگشت انسان در زمان‌های مختلف در رفت‌وآمد بوده‌اند.

او دراین‌باره می‌گوید: «فکر می‌کنم احتمالاً یکی از رویدادهایی که منتهی به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان شده، گسترش انسان‌ها به خارج از آفریقاست که طی آن، افراد ویروس‌های سرماخوردگی جدیدی را دریافت کردند.» قدمت اولین انسان‌های خردمند در خارج از آفریقا به حدود دویست و ده هزار سال قبل بازمی‌گردد.

بررسی ویروس‌های سرماخوردگی باستانی

ورتهایم دراین‌باره می‌گوید: «رد پای بیماری ناشی از سرماخوردگی، به‌خوبی باقی نمی‌ماند.» این ویروس‌ها معمولاً علائم عفونت را در بافت‌های نرمی مثل ریه‌ها باقی می‌گذارند که پس از مرگ از بین می‌روند و اثری از آن‌ها در استخوان‌ها و دندان‌های مقاوم باقی نمی‌ماند.

ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده که البته تنها مربوط به ویروس‌های مبتنی بر DNA است و نه ویروس‌های حاوی RNA که این پسرعموی ژنتیکی DNA، در بین ویروس‌های سرماخوردگی بسیار رایج‌تر است.

لوسی فان دورپ، متخصص ژنتیک دانشگاه کالج لندن در این رابطه توضیح می‌دهد: «RNA سریع‌تر از DNA تجزیه می‌شود، درنتیجه بازیابی آن به‌مراتب سخت‌تر است. به همین خاطر است که تا به امروز، هیچ ویروس RNA از مواد باستانی کشف نشده است.»

بالوکس و فان دورپ با انجام حفاری‌هایی در سیبری، به جست‌وجوی ویروس‌های باستانی در دندان‌های انسان پرداختند. در مقاله منتشره در bioRxiv آن‌ها از دو ژنوم باستانی برای یک ویروس DNA به نام آدنوویروس C انسانی نام بردند که می‌تواند باعث ایجاد علائم سرماخوردگی شود.

طبق تخمین محققان، آخرین جد مشترک این ویروس‌ها تقریباً به هفت‌صد هزار سال قبل برمی‌گردد ( یعنی مدت‌ها قبل از ظهور انسان‌های خردمند یا هومو سپینس‌ها). این احتمال وجود دارد که این ویروس‌ها از بدن شامپانزه‌ها یا گوریل‌ها به انسان‌ها منتقل شده باشند، اما این‌که دقیقاً چه زمانی اتفاق رخ‌داده، در حد حدس و گمان باقی مانده است.

یافت بقایای کروناویروس قرن شانزدهمی

باوجود آنکه دانشمندان هنوز ویروس‌های RNA از دوران باستان پیدا نکرده‌اند، اما موفق به یافتن یک ویروس کرونای قرن شانزدهمی در پالپ دندان اسکلت‌های انسان در فرانسه شده‌اند. RNA یافت‌شده با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و این حکایت از آن دارد که این پاتوژن‌های تاریخی ممکن است یا از بین رفته باشند یا فراتر از تشخیص، فرگشت یافته باشند.

در هر حال این احتمال وجود دارد که این ویروس کرونا به گردش خود در بدن انسان ادامه داده باشد؛ اما در دوران مدرن، توالی‌یابی نشده است. فان دورپ در این رابطه توضیح می‌دهد: «بسیاری از ویروس‌های عامل سرماخوردگی، در شرایط امروزی توالی ضعیفی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان از ویروس‌های کرونای سرماخوردگی که به‌طور منظم در گردشند، نام برد.»

بالوکس و همکارانش حالا و با در اختیار داشتن بقایایی کمیاب از ویروس‌های باستانی، بر پاتوژن‌های گذشته نزدیک تمرکز کرده‌اند و در حال مطالعه روی بقایای انسانی هستند که در دو قرن گذشته جمع‌آوری و در مراکز پزشکی ذخیره‌شده‌اند.

بالوکس گفت: «احتمالاً در آینده تصویر جمعی مناسبی از ویروس‌هایی که در طول ۲۰۰ سال گذشته با ما بودند، خواهیم داشت. این می‌تواند ردیابی تاریخچه این ویروس‌ها درگذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر کند.»

منبع: livescience

۵۴۳۲۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902910

دیگر خبرها

  • مترسک؛ عرفان طهماسبی
  • رسیدن علیرضا سرلک به المپیک با فرمول تکراری
  • قصه تکراری FIVB: دلتنگی برای این ستاره ایران
  • نظربازی با اصفهانِ اردیبهشتی
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • این مرد بخاطر شباهت اسمی با یک فرمانده سپاه، ۳ سال در زندان انفرادی بود
  • یادآوری خاطرات با نسخه بدنساز داستان اسباب بازی ها(عکس)
  • روایت اسارت؛ از پیروزی اسرای ایرانی بر فرماندهان عراقی تا جرزنی بعثی‌ها
  • ۲۰ فیلم ترسناک که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند
  • سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند