Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@07:18:15 GMT

خبر مرگ معاون صدام تایید شد

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۶۵۴۷۶

خبر مرگ معاون صدام تایید شد

به گزارش تسنیم،‌ ولید الخشمانی شاعر عراقی در اردن خبر مرگ الدوری را به همراه تصویری از وی در صفحه رسمی خود در فیسبوک منتشر کرده است.

عزت ابراهیم الدوری معاون صدام دیکتاتور معدوم عراق و مرد شماره دو حزب منحله بعث بود که چندین سمت کلیدی را در این دوره در دست داشته از جمله معاون رئیس شورای فرماندهی و قبل از آن نیز تصدی وزارت کشور و وزارت کشاورزی را عهده دار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حزب منحله بعث رسما مرگ عزت الدوره از سرکردگان مطرح این حزب جنایتکار را تایید کرده است. الدوری تحت پیگرد مقامات عراقی پس از سرنگونی صدام معدوم بود و بارها خبرهایی از کشته شدن و یا دستگیری وی منتشر می‌شد.

عزت ابراهیم الدوری کیست؟

عزت ابراهیم الدوری متولد یکم جولای ۱۹۴۲ میلادی مرد شماره دو در زمان صدام و معاون رئیس شورای فرماندهی انقلاب بعث بود که سمتهایی مانند وزارت کشور و کشاورزی هم داشت. پس از اشغال عراق از سوی آمریکایی‌ها عزت الدوری مخفی شد و حزب بعث عربی شاخه عراق اعلام کرد که عزت الدوری به‌عنوان دبیرکل حزب بعث به‌جای صدام انتخاب شده است. نوارهای صوتی از وی در مناسبت‌های مختلف منتشر شد که در هفت آوریل ۲۰۱۲ از وی نوار ویدئویی به‌مناسبت سالگرد ۶۵ تأسیس حزب بعث عربی پخش شد.

وی از البوحریه که از عشیره المواشط در شهر الدور است و عشیره‌ای ریشه‌دار است محسوب می‌شود و علت نامگذاری عشیره به المواشط به شیخ محمد المشط مربوط می‌شود. عزت الدوری در الدور در استان صلاح الدین رشد یافت و به‌سوی گرایش‌های صوفیانه رفت. وی در درس و تحصیل موفقیتی نداشت و بارها مردود شد تا اینکه دبیرستان را رها و به فروشنده دوره‌گردی تبدیل شد. وی سپس به حزب بعث پیوست و به‌سرعت رشد کرد و عضو رهبری این حزب شد. وی با پنج زن ازدواج کرد که یازده پسر و ۱۳ دختر حاصل این ازدواج‌ها بود. پسران وی احمد و ابراهیم است.

در زمان صدام معدوم وی معاون رئیس شورای فرماندهی انقلاب بعث بود و پس از جنگ کویت سمت معاون فرمانده کل نیروهای مسلح را داشت. وی از سال ۱۹۶۸ تا روز اسارت صدام ملازم و همراه وی بود. قبل از جنگ آمریکا علیه عراق فرماندهی منطقه شمالی را به‌عهده داشت. وی گفتگو کننده ارشد با سعد عبدالله السالم الصباح از کویت برای حل مشکلات مرزی که در نهایت به جنگ میان دو کشور منتهی شد بود، این گفتگوها تحت رهبری ملک فهد برگزار می‌شد.

پس از حمله آمریکا به عراق مخفی شد و نظامیان آمریکایی ده‌میلیون دلار برای هر که اطلاعاتی بدهد که به بازداشت وی منجر شود جایزه تعیین کردند. وی از مظنونین تحت تعقیب و شماره شش نزد آمریکایی‌ها بود. حزب بعث در یازده نوامبر ۲۰۰۵ خبر مرگ وی را اعلام اما بعد از مدتی آن را تکذیب کرد. وی در آوریل ۲۰۱۲ در نوار ویدئویی ادعاهایی درباره دخالت ایران مطرح کرد و ژانویه ۲۰۱۳ شبکه العربیه نوار ویدئویی دیگری از وی منتشر کرد که در آن وی از فتنه‌های الانبار در این سال و دیگر مناطق سنی‌نشین حمایت کرد.

وی همواره میان عراقی‌ها به‌عنوان شخصیت طنز که نتوانست تحصیل خود را به پایان برساند و به‌عنوان یک فرد احمق مطرح بوده است و عراقی‌ها لقب طرطورا که مفهوم آن شخصی ناتوان و عاجز است به وی داده‌ بوند. الدوری در تحرکات و هجمه تروریست‌های داعشی با آنها همراه و متحد شده بود.

عزت الدوری بعد از سقوط صدام پنهان شده و رهبری جماعت نقشبندیه را بر عهده گرفت. این جماعت در شمال عراق اقدامات زیادی برای سلطه گروه تروریستی داعش انجام داد اما بعدها بر سر نحوه مدیریت مناطق اشغال شده با یکدیگر به اختلاف خوردند و درگیریهایی بین آنها به وجود آمد.

منبع: الف

کلیدواژه: عزت الدوری حزب بعث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۵۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها

پس از آنکه در نیمه دوم سال ۱۳۶۶ تا تیر ۱۳۶۷ که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت، متاثر از افزایش تسلیح عراق توسط شوروی، استفاده گسترده از سلاح شیمیایی، کمک‌های اطلاعاتی غرب به ویژه آمریکا به صدام حسین و توسعه جنگ به خلیج فارس در چارچوب جنگ نفتکش‌ها، موقعیت ایران در صحنه نبرد متزلزل شد و ایران در تصمیمی عاقلانه قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت. کاهش حضور مردم در جبهه‌ها نسبت به سال‌های نخست جنگ نیز شرایط را پیچیده‌تر کرده بود و تصور می‌شد مردم از جنگ خسته شده‌اند.

پس از پذیرش قطعنامه از سوی ایران، صدام تصور کرد ایران در آستانه از دست دادن همه جبهه‌هاست و بر حملاتش شدت بخشید. اینجا بود که ملک فهد به صدام حسین با اشاره به روحیه ایرانی‌ها یک توصیه کلیدی کرد که باعث شد صدام حسین نیز چند هفته بعد قطعنامه را بپذیرد. پس از آن نیز حملاتی انجام شد که این بار مردم در جبهه حضور گسترده یافتند و مشخص شد پادشاه عربستان درک درستی از روحیه ایرانی دارد. روایت ظریف را از آن روز‌ها و توصیه‌ای که پادشاه عربستان به صدام کرد، می‌بینید و می‌شنوید.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • حضور یک شهروند با گریم صدام حسین در استادیوم فوتبال! + فیلم
  • فیلمی شوکه‌کننده از حضور بدل صدام حسین در ورزشگاه آزادی! + ویدئو
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)
  • یک مکالمه بیسیمی با عراقی‌ها درباره صدام
  • رضا عطاران صدام می‌شود
  • (ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها